Draaien

Nossin FMI is ook uw specialist op het gebied van draaien. We bieden de klant een volledig pakket door tevens bij het draaien de focus te leggen op onbemande productie waarbij kleine series met een repeterend karakter perfect aansluiten. Wij beschikken over diverse zeer nauwkeurige Okuma draaimachines.

Door het gebruik van meerdere draaitechnieken optimaliseert Nossin FMI de productie met gegarandeerde nauwkeurigheid. Denk hierbij aan draaien met aangedreven gereedschappen en onbemand draaien waarbij materialen en producten worden beladen en ontladen door robots.

6-assig draaibewerkingscentrum met subspindel

Om producten volledig gereed uit de machine te laten komen en hiermee omsteltijden te reduceren is een draaicentrum aanwezig dat automatisch producten over pakt naar een subspindel. Tevens heeft deze machine een stafaanvoer- en een productafvoersysteem, dat op draaigebied zorgt voor een 24 uurs productie.

Draaibewerkingscentra

Nossin FMI beschikt over diverse draaicentra van het merk Okuma. De meeste met aangedreven gereedschappen, een stafaanvoer en productafvoersysteem voor 24-uurs productie. Ook zijn diverse draaimachines uitgerust met robots om materialen toe te voegen en producten gereed uit te nemen. Draaiafmetingen liggen van 1mm tot maximaal 250mm.

Overige CNC-Draaimachines

Naast de bewerkingscentra beschikt Nossin FMI nog over diverse ‘stand-alone’ CNC-draaimachines van onder andere Schaublin. Deze machines zijn uiterst geschikt voor klein, nauwkeurig werk. Deze machines zijn uitgerust met spantangopnames.