Vakmanschap, betrouwbaarheid, precisie en kwaliteit!

Vakmanschap, betrouwbaarheid, precisie en kwaliteit, dat is Nossin Fijnmechanische Industrie. Door de combinatie van deze peilers met het ultramoderne machinepark én de 24-uursproductie, kan Nossin Fijnmechanische Industrie garanderen dat u geleverd krijgt wat u vraagt.

Nossin FMI produceert, en monteert, complexe fijnmechanische componenten met ’repeat’ karakter. Tegen de juiste prijs-/kwaliteitverhoudingen en met een gegarandeerde nauwkeurigheid. Nossin FMI levert volgens de voorwaarden van de Koninklijke Metaalunie, is deelnemer van het High-Tech Platform van Mikrocentrum en van de vereniging Dutch Precision Technology.

VISIE OP KWALITEIT

Nossin FMI staat voor het tijdig leveren van fijnmechanische componenten van hoogwaardige kwaliteit tegen de juiste prijs. Dit lukt Nossin vanwege het ultramoderne machinepark, de uitstekende vakmensen, een geconditioneerde productieomgeving en het full-service productieproces.

Belangrijke peiler hierin zijn nauwkeurig gemeten producten.

GECERTIFICEERD

Vanaf 1993 is Nossin FMI ISO gecertificeerd.
Het bedrijf won diverse kwaliteitsprijzen. Zo werd het in 2000 door Philips Components uitgeroepen tot Best Equipment Manufacturer en in 2009 werd aan Nossin FMI de Best Cost Supplier Award uitgereikt door het vakblad Link.

Historie

Nossin Fijnmechanische Industrie is een dynamisch bedrijf met een ruime historie. Al sinds 1978 opereert Nossin FMI op de markt van de metaalbewerking. Om tot hetgeen te komen wat men nu kent als Nossin Fijnmechanische Industrie zijn er een aantal belangrijke stappen gezet in de historie van het bedrijf.

1978 1978
1980 1980
1985 1985
1987 1987
1999/2000 1999/2000
2004 2004
2009 2009
2010 / 2011 2010 / 2011
2016 2016
2017 2017
2018 2018

1978

Hans Nossin start de eenmanszaak Metaaldraaierij Nossin. Dit gebeurde door een aankoop van een draai- en freesmachine, die geplaatst werd in de garage van zijn ouders.

1980

Na aankoop van diverse machines werd de garage snel te klein. Ook het tweede deel van de garage werd ingericht als onderdeel van het bedrijf. De werkvloer werd verdubbeld. Tevens kwamen in die tijd twee medewerkers in dienst die de productiecapaciteit lieten stijgen.

1985

Na 7 jaar werd ook deze ruimte te klein voor de groeiambities. Metaaldraaierij Nossin vestigde zich in een bestaand pand aan de Molenstraat 9a te Aarle-Rixtel. De naamsverandering naar Nossin Machinefabriek ondersteunde de activiteiten die Nossin destijds uitvoerde nóg beter. Een nieuwe start was gemaakt.

1987

Toen Hans Nossin de kans kreeg, kocht hij het naastgelegen gebouw aan de Molenstraat. Hiermee was de mogelijkheid om qua ruimte te groeien, voor langere tijd verzekerd.

1999/2000

In 1999 omschreef de toenmalige burgemeester van Laarbeek het gebouw aan de Molenstraat als een echte werkomgeving. “Maar wat staat het dicht op elkaar gebouwd, wat overigens wel erg gezellig aanvoelt.” Kortom: ruimte schoot wederom te kort; de bouw van een compleet nieuw bedrijfspand ging van start. Dit pand, aan de Rijakkerweg, werd volledig naar de eisen en wensen van Nossin ingericht. In november 2000 vond de totale overplaatsing plaats. Een gloednieuw pand dat tot op heden nog steeds de huidige vestigingsplaats van Nossin is. Ook nu sloot een nieuwe bedrijfsnaam beter aan op de toenmalige en de huidige activiteiten; het bedrijf ging verder als Nossin Fijnmechanische Industrie (FMI).

2004

In 2003 kocht Nossin FMI als eerste van de wereld een Hermle 5-assige CNC-freesmachine met een palletwisselsysteem en een 6-assige Kuka robot. Zoals de vorige zin al doet vermoeden, deze machine was zeer groot te noemen. Hierdoor vond in 2004 een verandering van de fabriekslay-out plaats. De assemblageafdeling kreeg een apart gescheiden ruimte die van alle benodigde gereedschappen werd voorzien. Dit gaf in de bewerkingshal extra ruimte om nog meer, soortgelijke machines te plaatsen. De opvolgende jaren gebeurde dit dan ook: Nossin FMI breidde het machinepark op freesgebied uit met nog twee 5-assige CNC-freesmachines met palletwisselsysteem en Kuka robot.

2009

Na de invoering van het 24 uurs concept op freesgebied kwam ook de draaiafdeling aan de beurt. Er werd geïnvesteerd in twee nieuwe Okuma draaimachines met aangedreven gereedschappen, waarvan één met subspindel. Beide machines uitgevoerd met een stafaanvoersysteem.

2010 / 2011

De producteisen die klanten hadden werden steeds hoger. Zo steeg bijvoorbeeld de vraag naar schone producten. Om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft Nossin FMI een wasstraat met verschillende reinigingsbaden aangeschaft. Ook werd een cleanroom met zuiverheidklasse 7 gebouwd. Alles om aan het totaalpakket van schone producten te voldoen.

2016

Nossin FMI was inmiddels uitgegroeid tot familiebedrijf. Hans en zijn vrouw Ine hebben alle jaren solide en met trots aan het roer gestaan van Nossin FMI. Echter de ambitie van zoon Robert was al van kleins af aan om het bedrijf van zijn ouders ooit over te nemen. Inmiddels was Robert al jaren werkzaam in het bedrijf en 2016 werd het jaar van de formele overdracht. Hiermee treedde de 2e generatie toe tot Nossin FMI.

2017

Na een gecontroleerde groei in onbemande productie van fijnmechanische onderdelen werd de productieruimte wederom te klein. Nog meer machines was onmogelijk, daarom werd het pand van de buurman gekocht. Na een verbouwing werden beide panden geïntegreerd tot één groot pand. Hiermee werd de productievloer verdubbeld naar zo’n 5000m2. De draaiafdeling werd volledig verplaatst, waardoor zowel frees- en draaiafdeling “lucht” kregen om te groeien. Datzelfde jaar werden meerdere draai- en freesmachines aangekocht om aan de groeiende vraag te voldoen.

2018

Nossin FMI bestaat 40 jaar. In 2018 kijkt Nossin terug op een succesvolle geschiedenis. Terugkijkend kenmerkt het bedrijf zich door zijn innovatieve cultuur, gestage groei en no-nonsens mentaliteit. “What you see is what you get”. Beide ondernemers, zowel Hans als Robert, zijn rechtdoorzee. Dit heeft het bedrijf o.a. gebracht waar het nu staat. Klanten weten waarvoor ze bij Nossin FMI moeten zijn. Voor deze klanten maakt iedereen zich binnen het team hard en krijgen zij exact wat er wordt gevraagd.

Bedrijfsprofiel

Nossin FMI produceert complexe fijnmechanische componenten met een gegarandeerde hoge nauwkeurigheid, in alle staalsoorten en non-ferrometalen, met als specialisme het verspanen van aluminium producten. Daarnaast heeft Nossin FMI ruime ervaring in het assembleren van onderdelen, waardoor behalve de productie van onderdelen ook de assemblage van modules kunnen worden ondergebracht.

Nossin FMI werkt voor opdrachtgevers in verschillende industriële sectoren. Voorbeelden zijn onder andere de machine- en apparatenbouw, de semiconductor-, de medische en laboratoriatechnische industrie. Maar ook de elektrotechnische industrie. Tevens vervaardigt Nossin FMI onderdelen voor meet- en regelapparatuur.

Door de korte communicatielijnen tussen de vakmensen binnen Nossin FMI wordt elke dag doelgericht en efficiënt gewerkt. 24/7 – Het resultaat: een optimale prijs-/kwaliteitsverhouding.

Markten

Machine en apparatenbouw

Medische industrie

Semiconductor industrie

Elektrotechnische industrie

Laboratoriatechnische industrie