Frezen

Op freesgebied is Nossin FMI vooruitstrevend in het nauwkeurig bewerken van aluminium materialen. Hierbij kunt u denken aan seriegroottes van 5 tot 1000 stuks. Een repeterend karakter past perfect binnen de strategie van Nossin FMI. Afmetingen die bereikt kunnen worden, variëren van een paar mm tot 850mm. De veelzijdige en betrouwbare machines worden extern geprogrammeerd door bekwame vakmensen middels het geavanceerde CAD/CAM-systeem HyperMill. De programmeersoftware wordt constant up-to-date gehouden met de nieuwste mogelijkheden.

5-assige CNC-freesmachines

Met uiterst nauwkeurige vijfassige Hermle CNC-freesmachines, waarvan een aantal voorzien van een geïntegreerde zesassige Kuka industrierobot, en een uitgebreid pallet- en gereedschapsmagazijn, realiseert Nossin FMI een efficiënte 24 uurs productie. Deze Hermle machines hebben een maximaal toerental van 18.000 omwentelingen per minuut en realiseren een nauwkeurigheidstolerantie tot 5 micron. Daarmee zijn de Hermle CNC-freesmachines van Nossin FMI ideaal voor de productie van precisieonderdelen uit aluminium met een seriematig en repeterend karakter.

Freesbewerkingscentra

Nossin FMI beschikt over diverse Okuma bewerkingscentra met uitgebreid gereedschapwisselsysteem. Een aantal van deze bewerkingscentra is uitgerust met een palletwisselsysteem waardoor ook op deze machines een 24 uurs productie gerealiseerd wordt.

Sinds 2018 beschikt Nossin FMI over een 4-assig Fanuc freesmachine met een toerental van 24.000 omwentelingen per minuut, waarmee de eenvoudigere producten snel gemaakt kunnen worden.

Overige CNC-Freesmachines

Naast de diverse bewerkingscentra beschikt Nossin FMI ook over verschillende 3-assige CNC-freesmachines op ‘stand-alone’ basis. Merken als Hermle en Okuma zijn ook hier veelvoorkomend. Dit maakt het mogelijk om ook kleinere seriegroottes onder te brengen bij Nossin FMI.